چکدرمه ترکمنی

مواد لازم براى تهیه ی غذا ی چکدرمه برای چهار نفر:
برنج: ۸۰۰گرم

روغن: بین ۱۳۰ تا ۱۵۰ گرم

گوشت گوساله یا بره ی شش ماهه با استخوان: ۴۰۰ گرم (یا ۴۰۰ گرم گوشت مرغ)

پیاز: یک عدد متوسط

رب گوجه فرنگی: ۳ یا ۴ قاشق غذاخوری

نمک: به مقدار لازم

همراه غذا: ماست،ترشی، سبزیجات و سالاد

طرز تهیه:
ابتدا روغن را در دیگ ته گرد چدنی می ریزیم. پس از داغ شدن روغن ،گوشت را به اندازه  های ۵۰ گرمی قطعه قطعه می کنیم و با روغن داغ حدود ده دقیقه تفت می دهیم تا رنگش مایل به قهوه ای شود.در این مرحله پیاز خوردشده را در دیگ می ریزیم. برای این که پیاز نسوزد، حرارت اجاق را کمتر می کنیم تا حدود ۲۵ دقیقه به آرامی با گوشت پخته شود.برخی دوست دارند چکدیرمه به رنگ قهوه ای سیر درآید بدین خاطر گوشت و پیاز را در این مرحله باحرارت بیشتر می پزند. اکنون رب گوجه را بیفزایید تا در اثر پختن ،حالت طبیعی و طعم خامى خود را از دست بدهد.دراین مرحله حدود دو لیتر آب یا کمتر از آن – بسته به نوع برنج- در دیگ می ریزیم و شعله ی اجاق رابیشتر می کنیم تاآب بجوشد . بعد جوشش آب را خیلی آرام می کنیم ولی به شکلی که از جوش نیفتد.

پختن غذا حدود دو ساعت طول می کشد؛ تا زمانی که تقریباً نیم لیتر از آب تبخیر شود. برنج شسته و آماده را درون دیگ می ریزیم و به هم می زنیم.مزه ی نمک را می چشیم و به میزان دل خواه تنظیم می کنیم.آب حدود چهار سانتی متر بالاتر از برنج باید باشد.شعله را بالا برده، بلافاصله پس از به جوش آمدن کم می کنیم تا برنج به آرامی آب را به خود بکشد.( نام غذا چکدرمه از این مرحله یعنی جذب آب به برنج گرفته شده است) پس از حدود ۱۵دقیقه که آب به طور کامل کشیده شد،با ته کفگیر روی برنج می زنیم تا مطمئن شویم که ته برنج هیچ آبی نمانده است.

در این مرحله برنج را از ته دیگ به طور کامل از تمام جوانب برمی گردانیم.اگر تشخیص دادید که برنج خام است و با دم کردن پخته نمی شود،نصف لیوان آب روی برنج بریزید.اگر ته دیگ نیاز دارید شعله را کمی بیشتر کنیدوگرنه با حرارت کمتر برنج حدود بیست دقیقه بر اثر بخار پخته می شود.

مراحل تهیه ی چکدرمه:

۱- ریختن روغن در دیگ چدنی و داغ کردن آن

۲- تفت دادن گوشت در روغن

۳-کم نمودن حرارت و سرخ کردن پیاز

۴- افزودن رب گوجه و پختن آن

۵- افزودن حدود دو لیترآب و بالا بردن شعله ی اجاق

۶- تبخیر حدود نیم لیتر آب براثر جوشیدن

۷- ریختن برنج در دیگ و افزودن حرارت شعله برای چند لحظه تا حد جوشش آب

۸- کاستن حرارت و جذب شدن آب به برنج در طی ۱۵ دقیقه

۹- برگرداندن برنج با کفگیر از ته به روی دیگ

۱۰- پختن غذا با حرارت کم در حدود ۲۰ دقیقه

 
 
/ 0 نظر / 106 بازدید