آشپزی یک هنر است (cooking is an art)

آشپزی یک هنر است و نشانه زیبایی خدا

بزقرمه
نویسنده : davood - ساعت ۳:۳٥ ‎ب.ظ روز ۱۳٩٠/۱٢/٢۸
 

بزقرمه

بزقرمه


غذای‌کرمانی)

مواد لازم برای 4 تا 6 نفر: کشک ساییده 3 پیمانه، گوشت سردست و ماهیچه یک کیلو، نخود نیم‌کوب 2 پیمانه، سیر کوبیده یک بوته، سیر داغ به میزان دلخواه، زعفران آب‌کرده یک قاشق غذاخوری، پیاز خرد شده 5 عدد، نمک، فلفل و زردچوبه به میزان لازم

 

طرز تهیه:گوشت، پیاز، سیر کوبیده و نخود را با 2 لیتر آب روی حرارت قرار دهید تا جوش بیاید. سپس حرارت را ملایم کنید. پس از 2 ساعت، کشک را همراه زردچوبه و کمی نمک و فلفل به مخلوط اضافه کنید.

در این مرحله در قابلمه را نیمه‌باز بگذارید و شعله را بسیار کم کنید تا غذا کم‌کم جوش بزند و آب آن لعابدار و غلیظ شود.

در پایان بزقرمه را در ظرف کشیده و روی آن را با سیر داغ و محلول زعفران تزیین کنید. بزقرمه را هم می‌توانید با نان بخورید و هم به صورت خورش در کنار برنج میل کنید. در کرمان از گوشت بزغاله برای پختن این غذا استفاده می‌کنند اما شما به جای گوشت بزغاله می‌توانید از گوشت‌های قرمز دیگر نیز استفاده کنید. این غذا هنگام سرو باید شکلی شبیه گوشت کوبیده آبگوشت داشته باشد.