آشپزی یک هنر است (cooking is an art)

آشپزی یک هنر است و نشانه زیبایی خدا

چاینیز فود
نویسنده : davood - ساعت ٩:٠٦ ‎ب.ظ روز ۱۳٩٠/۱٢/٢٦
 

طرز پخت غذای چینی یا چاینیز فود (Chinese Food ) غذا و آشپزی

مواد لازم
 نیم کیلو مرغ یا گوشت خرد شده (بهتره از فیله مرغ و گوشت استفاده کنید)
1پیاز درشت خرد شده
2 تا هویج متوسط خرد شده
2 تا فلفل دلمه قرمز و سبز (یا سه تا فلفل دلمه کوچولو به رنگهای مختلف سبز و زرد و قرمز) خرد شده
2 تا ساقه کرفس خرد شده
بسته به علاقتون قارچ خرد شده
سس سویا (حدودا 2 قاشق)
رشته چینی یک بسته (نودل چینی)
1 لیوان آب مرغ (یا گوشت)
2 قاشق آرد ذرت

نکته


نکته مهم می‌تونید اگه دوست دارید از کلم بروکلی خرد شده هم استفاده کنید و اگه دوست داشتید از مرغ یا گوشت یا هر دو در این غذا بهره ببرید
ابتدا گوشتها را با کمی پیاز رنده شده در یک ماهیتابه پهن تفت داده و بهم می‌زنیم. برای گرفتن روغن گوشتها بعد از تفت دادن می‌توانید آنها را روی کاغذ آشپزی بگذارید.
بعد پیاز سپس فلفل دلمه‌ای‌ها و بعد کرفس و هویج و کلم بروکلی را اضافه کنید تا کمی تفت داده شده و نیم‌پز شوند. در هنگام پخت این غذا توجه کنید که باید دائم پای گاز بایستید و مخلوط گوشت یا سبزیجات رو هم بزنید که ته نگیره یا بیش از حد نرم نشه. برخلاف تاس‌کباب که بهتره همه چیز بقول معروف مغزپخت بشه و له این غذا مثل بقیه غذاهای چینی فقط تفت داده می‌شه پس موقع تفت دادن مواظب باشید که باندازه‌ای که دوست دارید گوشت و یا سبزیجات چاینیز رو گرم کنید.
برای سس آب مرغ و  آب و آرد ذرت را می‌گذاریم تا کمی غل بزند و غلیظ شود بعد سس سویا را اضافه کرده و می‌گذاریم تا 15 دقیقه در حرارت ملایم بپزد
در آخر نودل یا رشته چینی را حدود 3 تا 4 دقیقه می‌گذاریم در آب جوش و بعد آن را با سس پخته شده و سبزیجات و مرغ مخلوط می‌کنیم
نودل یا رشته چینی بسیار ظریف است و زود خمیر می‌شود و به هم می‌چسبد برای اینکه غذا خوشمزه‌تر و زیباتر باشد بهتر است مرحله مخلوط کردن درست قبل از سرو کردن غذا صورت پذیرد

نکته‌ای در باب مواد تشکیل دهنده : ممکن از شما از کلم پخته یا هویج پخته خوشتان نیاید (من شخصا گل‌کلم پخته یا هویج پخته دوست ندارم) اما وجود هر کدام از این سبزیجات به خوش‌طعم شدن و خوش‌بو شدن چاینییز کمک می‌کند همینطور فلفل سبز و کرفس علاوه بر رایحه خوب کمی تندی به طعم غذا می‌دهد.

سالاد رشته چینی

یک لیوان مرغ پخته‌ی خرد شده
• یک لیوان جعفری خرد شده
• یک لیوان هویج رنده شده
•2 قاشق غذاخوری پیاز خرد شده
• 1/4 لیوان مایونز
• 1/4 لیوان خامه
• یک بسته نودل (رشته چینی)

اول سس مایونز را با خامه مخلوط کرده و خوب هم می‌زنیم. در یک ظرف سالاد مرغ و جعفری و پیاز خرد شده و هویج رنده شده را با هم مخلوط کرده و مخلوط سس و خامه را به آن اضافه می‌کنیم . در آخر (قبل از سرو غذا) نودل را به روش بالا آبکش کرده و به مخلوط اضافه می‌کنیم

غذای چاینییز چون هم سبزیجات داره و هم گوشت و از طرفی نیمه سرخ‌کرده هم هست مورد علاقه خیلی‌ها وبخصوص نوجوانها و بچه‌هاست . تو اکثر فیلمهای امریکایی آدمها (بخصوص پلیسها) همه یک پاکت کاغذی (مقوایی) دستشونه و دارن با چاپ‌سویی (chop suey) یا چوبهای چینی چاینییز می‌خورن !

اگه غذای خاصی رو دوست دارید حتما بگید تا اگه بلد بودیم در موردش بنویسم. امیدوارم از خوردن چاینییز در کنار خانواده لذت ببرید این غدا تقریبا سریع آماده می‌شه و بسیار خوش‌خوراک است